fbpx

Chirurgie maxilo-faciala

Chirurgie maxilo-faciala


☎️Pentru a beneficia de promotie, va invitam sa va programati chiar acum, apelandu-ne la unul dintre numerele de telefon de mai jos!
💒Va asteptam in noua noastra locatie, ultramoderna, din strada Gheorghe Rostogolea nr. 1, sector 6, Bucuresti (in imediata apropiere a mall-ului Plaza Romania).


Datorita medicilor specialilisti care pot asigura performanta actului medical si al aparaturii de ultima generatie utilizata in clinica, va putem oferi servicii medicale de chirurgie maxilo-faciala de o complexitate ridicata. Pacientii nostri sunt copii si adulti, deopotriva, carora le pot fi necesare urmatoarele tipuri de interventii de chirurgie maxilo-faciala:

La modul general, extractia dentara presupune scoaterea unui dinte sau a unei masele. Extractiile simple pot fi: monoradiculare si pluriradiculare. Extractia monoradiculara se refera la dintii cu o radacina, iar extractia pluriradiculara se raporteaza la masele.

Resturile radiculare dentare sunt acele parti din radacina care au ramas in osul alveolar in urma unei extractii. Aceste resturi pot provoca afectiuni grave la nivelul danturii sau ale maxilarului, motiv pentru care este importanta extractia lor.

Extractia dintilor temporari presupune scoaterea dintilor „de lapte”, pentru a fi inlocuiti de dintii permanenti. De asemenea, dintii temporari afectati de carii sau mai grav, de infectii la nivelul radacinii, trebuie extrasi.

Pe de alta parte, extractia dintilor parodontotici mobili presupune scoaterea dintilor la adulti, in situatia in care dintii mobili nu au putut fi imobilizati utilizand alte tehnici dentare.

Molarii de minte pot da complicatii la nivelul danturii daca nu sunt tratati corespunzator. Medicii nostri stomatologi va pot programa pentru o extractie molar de minte erupt, extractie molar de minte semi-inclus sau pentru extractie molar de minte inclus in functie de pozitie.

Extractia cu aditie de os este o procedura stomatologica deseori necesara. Dupa extractia unui dinte, locul respectiv incepe sa isi schimbe forma – sa piarda din inaltime si din grosime. Acest lucru va face dificila inlocuirea ulterioara a dintelui cu un implant.

Complicatia care poate aparea in urma unei extractii dentare se numeste alveolita postextractionala. Tratati aceasta afectiune in clinica noastra si asigurati-va, astfel, de sanatatea danturii voastre.

Aveti molari de minte care nu pot erupe din cauza gingiei? Este nevoie de decapusonare, o interventie care permite maselei de minte sa erupa.

Suferiti de neregularitati osoase dobandite in urma unei extractii? Regularizarea crestei alveolare consta in remodelarea chirurgicala a proeminentelor osoase.

Implantul dentar reprezinta una dintre cele mai solicitate interventii in clinica noastra. Mai multe informatii despre aceasta tehnica dentara puteti afla de la specialisti nostri.

Sinus lift, grefarea sau augumentarea laterala sunt proceduri chirurgicale care se pot face anterior unui implant dentar – augumentarea osoasa pentru ca implantul sa nu fie inserat in sinus. O solutie foarte eficienta de tratare in urma unei extractii, a unor proceduri de augumentare osoasa sau a unui implant este utilizarea membranei PRF.

Un implant dentar efectuat incorect va necesita indepartarea acestuia. Se poate insa, sa existe afectiuni la nivelul gingiei, ori infectii care nu permit ca implantul sa reziste in conditii favorabile. In clinica noastra, pacientul va fi foarte bine informat!

  • inciziile in cazul abcesului dentar. Poate fi vorba despre abces vestibular, submandibular endobucal sau adenite superficiale. Abcesul este o afectiune dentara destul de des intalnita, iar profesionistii nostri pot interveni eficient in cazul acestora;
  • frenectomia este o procedura chirurgicala care consta in eliminarea sau modificarea pozitiei frenului – indepartarea din apropierea dintilor;
  • premolarizarea este solutia aplicata asupra unei radacini cu probleme. Radacina este eliminata in cazul in care nu mai poate fi tratata;
  • replantarea este o procedura stomatologica aplicata in cazul de extractie accidentala a unui dinte, cauzata de o lovitura. Sunt situatii in care medicii nostri pot sa fixeze la loc un dinte scos din alveola sa;
  • rezectia aplicata la frontali, premolari si molari consta in salvarea unui dinte, aplicand o procedura chirurgicala la nivelul radacinii si a osului din jurul acestora.
  • extirparea tumoretelor simple, a epulidelor – cele de la nivelul maxilarului. Excizia mucoasei hiperplazice este o procedura aplicata la nivelul gingiilor afectate;
  • biopsia incizionala/ excizionala este o alta procedura chirurgicala care consta in prelevarea de celule sau parti mici din tesuturi pentru ca medicii sa poata stabili cu exactitate diagnosticul pacientului;
  • inchiderea comunicarii oro-sinusale este solutia optima in cazul in care sinusul maxilar prezinta o continuitate catre cavitatea orala;
  • gingivectomia si gingivoplastia sunt doua tipuri de operatii gingivale care au ca rol refacerea tesutului gingival. Pentru o dantura sanatoasa, medicii nostri trebuie sa se asigure de tratarea completa a structurilor gingivale;
  • extirparea unui chist dentar produs de o infectie sau o afectiune poarta numele de chistectomie dentara. Este o interventie aplicata la nivelul radacinii dintelui sau in jurul coroanei dintilor inclusi – care nu a erupt. Tratamentul se poate face si prin marsupializarea chistului.
Practicile de chirurgie maxilo-faciala sunt foarte complexe si necesita atentia unui medic specialist. Consultati parerea medicilor nostri pentru a afla de ce tip de tratament aveti nevoie si, mai ales, daca este necesara interventia chirurgicala!

Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

Bucuresti, Sector 6

Program

L-V: 08:00 – 21:00
Sambata: 08:30 - 18:30
Duminica: Inchis

Formular de Contact

Call Now Button021.413.00.15