fbpx

Endodontie

Endodonția reprezintă ramura stomatologiei care se ocupă cu realizarea tratamentelor de canal. Endodonția modernă se realizează doar la microscop, sub izolare cu digă și utilizând sistemele speciale de preparare și obturare a canalelor radiculare.

Microscopul este esențial pentru a oferi precizie și calitate tratamentului endodontic – se vizualizează magnificat întreaga anatomie complexă a sistemului endodontic (de canale), astfel încât sunt identificate canale care, fără utilizarea microscopului, rămân neidentificate și reprezintă viitoare surse de durere/inflamație/infecție. De asemenea, microscopul conferă o înaltă precizie fiecărei etape din cadrul tratamentului endodontic (de canal), putându-se controla fiecare manoperă cu exactitate.

Diga reprezintă un sistem special prin care, utilizând un set de cleme și o folie de latex/non-latex, dintele ce necesită tratament endodontic este izolat complet de restul cavității bucale. Astfel, pacientul nu intră în contact cu niciun instrument și cu nicio soluție cu care lucrează medicul specialist endodont. De asemenea, dintele este izolat de salivă, fiind imperios necesar ca aceasta să nu pătrundă în dintele aflat în lucru (saliva constituie un rezervor important de bacterii pe care doar le-am adăuga în sistemul de canale al dintelui în absența izolării cu digă).

Sistemele utilizate pentru prepararea mecanică a canalelor sunt de ultimă generație, fiind confecționate din aliaje foarte flexibile și acționate în sistem rotativ/reciproc de către un micromotor endodontic special conceput. Astfel, se reduce semnificativ timpul de lucru/ședințele de tratament și crește calitatea preparării și ulterior obturării canalelor. Metoda modernă utilizată de către medicul specialist endodont pentru obturarea canalelor radiculare este bazată pe utilizarea unui aparat special de injectare de gutapercă fluidă (materialul de obturație de canal) și compactare verticală a acesteia, astfel obținându-se o umplere uniformă și completă a canalelor radiculare.

Toate aceste manopere medicale stomatologice sunt realizate de către un medic specializat în endodonție, diferența între tratamentul endodontic clasic și cel modern fiind semnificativă prin utilizarea întregii aparaturi și instrumentarului menționate.

De asemenea, medicul specialist endodont este medicul stomatolog care s-a supraspecializat în această ramură prin intermediul unui rezidențiat suplimentar facultății de stomatologie și care în permanență participă la cursuri de specialitate naționale și internaționale.

Avantajele unui tratament de canal realizat la medicul specialist în endodonție sunt așadar:
• reducerea timpului și a ședințelor de lucru necesare realizării unui tratament complet de canal;
• confortul sporit al pacientului datorită poziției orizontale de lucru și aplicarea sistemului de digă;
• calitatea net superioară a tratamentului de canal utilizând microscopul precum și aparatura modernă și instrumentarul adecvat.

Pentru a observa tarifele noastre, va rugam sa accesati pagina: Tarife Endodontie

Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

Bucuresti, Sector 6

Program

L-V: 09:00 – 21:00 S-D: inchis

Formular de Contact

Call Now Button 0722.163.303