fbpx

MONOIMPLANT NOVODENT (IMPLANTURI BAZALE SAU DE COMPRESIE)

Implanturile MONOIMPLANT, utilizate de catre clinica noastra sunt produse de unul dintre cei mai mari si mai reputati producatori de implanturi bazale, respectiv compania «NOVODENT» (Elveția). Cu o lunga istorie in practica medicala stomatologica de peste 50 de ani, acest implanturi au devenit cunoscute si solicitate odata cu aparitia noilor tehnici de de inserare: fara incizie, postextractional, bypass de nerv mandibular. Intervenția chirurgicală este minim invazivă, nedureroasă si nu cauzează nici o sângerare (fara taietura, fara cusatura). În esență, medicul folosește un burghiu circular, pentru a crea o o incizie cu diametru mic prin țesutul gingival pentru șurubul de titan (rădăcina dintelui artificial) în țesutul gingival al pacientului și implantul este înșurubat în osul maxilar. Pentru această intervenție sunt administrate anestezice locale, în majoritatea cazurilor odată ce au trecut efectele anestezice, nu este necesară o medicamentație suplimentară pentru durere.

Avantajul major al acestor tehnici de inserare al acestor implanturi este dat de posibilitatea incarcarii imediate, inclusiv la pacienti cu boli sistemice gen diabet zaharat sau pentru implantarea imediată și încărcarea imediată după extracție chiar si în cazurile cu infecție cronică.

Implanturile cu incarcare imediata pot fi utilizate si pentru categorii de pacienti, considerati neeligibili pentru alte tipuri de implant dentar.

In general, orice pacient, dar mai ales pacientii tineri care au unul sau mai multi dinti lipsa. Fiecare situatie clinica este evaluata personalizat, pentru a se informa pacientul de cate implanturi are nevoie, daca sunt si alte variante de tratament, care este costul estimat al tratamentului etc. Totusi, exista si cazuri in care pacientul nu poate fi candidat pentru implant dentar. Contraindicatiile pot fi locale, cand au legatura cu cavitatea bucala (cantitatea sau calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, igiena deficitara etc.), sau generale, cand au legatura cu starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc.). De aceea, inainte de plasarea implanturilor dentare, se fac radiografii speciale si un set de analize de sange.

Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?

In clinica nostra folosim 2 categorii de implante bazale:
– implanturi cu incarcare imediata tip bazal ce pot fi utilizate si fara incizie in toate tipurile de oferte osoase si la pacienti cu anumite boli sistemice,
– implanturi cu incarcare imediata de compresie, la pacienti cu oferta osoasa buna si fara boli sistemice, pentru pacientii care doresc o interventie minim invaziva.

Implanturile tip compresie, fabricate din aliaj de titan Ti6AI4V ELI, dintr-o singură bucată sunt potrivite pentru coroane, poduri și conectori de bare. Proiectarea șurubului de compresie facilitează încărcarea protetică imediată, cu condiția ca plasarea chirurgicală să fie efectuată corect (restaurarea plasată în termen de trei zile sau mai puțin). Implanturile de compresie sunt astăzi utilizate în mod obișnuit pentru structuri de pod încărcate imediat. Designul dintr-o singură bucată economisește cheltuieli și timp și minimizează problema slăbirii șuruburilor.

Implanturile bazale sunt fabricate din aliaj de titan rezistent, biocompatibil (Ti6AI4V) si este sistemul ideal de implant pentru un proiect de restaurare cu susținere corticală, încărcat imediat. Implanturile bazale pot fi plasate imediat în prize de extracție dacă suportul lor bazal este suficient. Protecția anti-revers oferă stabilitate imediată, prevenind rotația cauzată în timpul manipulărilor protetice. Restaurarea trebuie introdusă înainte de a treia zi postoperator. Un minim de trei implanturi trebuie să fie interblocate.

 

Programati o consultatie

  Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

  Bucuresti, Sector 6

  Program

  L-V: 08:00 – 21:00
  Sambata: 08:30 - 18:30
  Duminica: Inchis

  Formular de Contact

  Call Now Button021.413.00.15