fbpx
Implant Dentar Fabricat in Elvetia, de Calitate Premium!

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa de metal, cel mai adesea un surub, care este plasat in osul maxilarului sau al mandibulei (in locul unei foste radacini dentare), pentru a ajuta la inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. Plasarea implantului se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau, in cazul in care conditia pacientului permite, imediat dupa extractie, si consta interventie chirurgicala, nu foarte complicata. Implantului i se ataseaza o alta piesa de metal (bont protetic), deasupra careia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentara care va inlocui dintele, respectiv dintii lipsa. Metalul din care sunt lucrate atat implanturile, cat si bonturile, este cel mai adesea titan de inalta puritate.

Cine poate fi candidat pentru implanturi dentare?

In general, orice pacient, dar mai ales pacientii tineri care au unul sau mai multi dinti lipsa. Fiecare situatie clinica este evaluata personalizat, pentru a se informa pacientul de cate implanturi are nevoie, daca sunt si alte variante de tratament, care este costul estimat al tratamentului etc. Totusi, exista si cazuri in care pacientul nu poate fi candidat pentru implant dentar. Contraindicatiile pot fi locale, cand au legatura cu cavitatea bucala (cantitatea sau calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, igiena deficitara etc.), sau generale, cand au legatura cu starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc.). De aceea, inainte de plasarea implanturilor dentare, se fac radiografii speciale si un set de analize de sange.

Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?

Dupa efectuarea testelor care vor sustine eligibilitatea pacientului pentru implant dentar, daca rezultatele sunt favorabile se incepe cu interventia de plasare a implantului. Dupa ce acesta este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte si observa, in afara de firele de sutura, nimic in plus. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate putin mai mult daca trebuie plasat un numar mare de implante. Pacientul poate merge la serviciu imediat dupa interventie. Urmeaza o perioada de asteptare in care implantul face legatura cu osul, asa numita perioada de osteintegrare - 3 luni pentru mandibula si 4-6 luni pentru maxilar. Ulterior, implantul este descoperit si i se ataseaza bontul protetic, prin insurubare. De acum, protezarea prin coroane, punti sau proteze mobilizabile necesita cateva sedinte, deci cateva zile, similar cu tratamentele pe dinti naturali.

O intrebare scurta, dar foarte importanta: doare?

NU! Pentru interventiile chirurgicale se utilizeaza anestezic local (injectabil), astfel ca pacientul nu va simti nimic in timpul operatiei. Disconfortul moderat ce poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand trece anestezia, este foarte usor de controlat cu medicamente analgezice si antiinflamatoare.

Cat costa tratamentul prin implante dentare?

Depinde, bineinteles, de cate implanturi este nevoie. Implantul dentar se situeaza inca, din punct de vedere al pretului, in zona tratamentelor mai costisitoare. Aceasta este o consecinta a faptului ca atat implantul in sine, toate accesoriile sale, cat si instrumentarul si aparatura sunt foarte scumpe, implanturile fiind executate cu precizie microscopica, din materiale speciale, de inalta puritate, pentru a asigura acceptarea de catre organism intr-un procent cat mai mare, care poate atinge 99%.

Ce inseamna, practic, pentru pacient, aceasta inserare chirurgicala a implantului dentar? Trebuie sa se interneze? Trebuie sa lipseasca de la serviciu? Cat de tare doare?

Termenul „chirurgical” nu trebuie sa sperie. Plasarea unui implant se poate compara, ca impact asupra pacientului, cu o extractie obisnuita. In consecinta, pacientul trebuie sa se interneze, nu lipseste de la serviciu, interventia nu doare. Implantarea dentara se realizeaza pe scaunul stomatologic, dupa care pacientul pleaca imediat acasa. Interventia se desfasoara sub anestezie locala (prin injectie) si nu doare. Cat despre disconfortul moderat ce poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand trece anestezia, acesta este foarte usor de controlat cu medicamente analgezice si antiinflamatoare.

Cine poate beneficia de implanturi dentare?

Orice pacient cu o stare buna de sanatate, caruia medicul stomatolog ii indica implantul dentar si care are indeajuns tesut osos pentru a se putea insera respectivul implant. Asta inseamna ca fiecare pacient trebuie sa faca analize normale de sange si o radiografie speciala, numita ortopantomografie, pentru a i se stabili eligibilitatea pentru o astfel de interventie. Candidatul ideal pentru un implant dentar este pacientul tanar, de 25-35 ani, in stare deplina de sanatate, cu lipsuri dentare multe, in special lipsa stalpilor posteriori de sustinere.

Multe din intrebari au ca subiect respingerea de catre organism a implantului.

Exista numerosi candidati la implant dentar care nu accepta tratamentul din cauza asa-zisei respingeri a implantului de catre organism si isi inchipuie ca se pot confrunta cu ceva la fel de dramatic precum respingerea imuna a unui transplant hepatic. Nu este nici pe departe asa. Un organ transplantat contine multa informatie antigenica ce poate determina respingerea imuna. De asemenea, pus in organismul receptor, trebuie sa si functioneze la parametri normali pentru a evita esecul. Implantul dentar este doar un surub din titan de inalta puritate. Acest metal este ales special pentru ca are o capacitate foarte mare de a fi acceptat de organism.

In ceea ce priveste functionarea sa, implantul, spre deosebire de un rinichi sau un ficat, trebuie doar sa ramana la locul sau si sa sustina o lucrare protetica. Daca este sa argumentam statistic, rata de succes inregistrata pentru implant dentar, pe plan mondial este de peste 95-97% dupa 5 ani, similara cu cea pentru orice alta manopera stomatologica (obturatie, obturatie de canal, lucrare protetica etc.). Eventualul esec este cauzat, in primul rand, nu de respingerea organismului, ci de alti factori cum ar fi: igiena bucala deficitara, neprezentarea la controale periodice, incarcarea protetica gresita etc.

Exista pacienti care sustin ca au lucrari protetice pe implante, dar nu au fost supusi unei operatii.

Este vorba de o confuzie. Exista niste dispozitive, tot din metal, confectionate de tehnicianul dentar, care se cimenteaza pe canalul unui rest radicular (unei radacini dentare). Acestea se numesc reconstituiri corono-radiculare si sunt tot implanturi, dar de alta natura. De asemenea, mai exista si suruburi prefabricate care se insereaza in sau langa canalul radicular, pentru a arma o obturatie. Si acestea sunt tot implanturi, pentru ca un implant inseamna conform dictionarului, introducerea intr-un organ sau tesut (aici: dinte sau os) a unui corp strain sau medicament in scop terapeutic.

Garantii:

 • Garantia pentru implanturile dentare este de 5 ani, expirarea acesteia nereprezentand incetarea utilizarii, durata de viata a implanturilor fiind, de obicei, mult mai mare.

Garanția se anuleaza în următoarele condiții:

 • igiena dentara neglijenta;
 • nerespectarea indicatiilor medicului;
 • neprezentarea pacientului la control, la interval de maximum 6 luni;
 • eventuale afectiuni ale pacientului: osteoporoza, stari post chimioterapie, diabet, epilepsie, avitaminoze severe etc.;
 • garantia lucrarii se poate reduce daca pacientul prezinta afectiuni parodontale;
 • garantia nu se acorda pentru tratamente neachitate integral;
 • nu se acorda garantie pentru lucrari deteriorate din urmatoarele cauze: cazaturi, lovituri, accidente;
 • pentru lucrari provizorii nu se acorda garantie;
 • interventia altui medic, din afara clinici;
 • retractiile gingivale la nivelul lucrarilor protetice (reactii fiziologice) nu reprezinta motiv de inlocuire a lucrarilor protetice aflate in garantie;
 • infectiile aparute in jurul implanturilor din cauza igienei dentare defectuoase sau starii de sanatate precare nu fac obiectul inlocuirii lucrarii aflate in garantie.

 

Programati o consultatie

  Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

  Bucuresti, Sector 6

  Program

  L-V: 08:00 – 21:00
  Sambata: 08:30 - 18:30
  Duminica: Inchis

  Formular de Contact

  Call Now Button021.413.00.15