fbpx

Magnetic mallet

Ciocanul magnetic( Magnetic mallet)

Mallet Magnetic este un instrument inovator pentru chirurgia dentară și implantologie , ale cărei principale aplicații sunt în liftul sinusal maxilar, în protocoalele de compactare și extindere a osului vertical și orizontal și, în general, în toate cazurile în care ciocanul chirurgical este utilizat în mod normal .

Dispozitivul utilizează un impact electromagnetic, care permite o forță de impact cu intensitate ridicată și scurtă, astfel încât să obțină deformarea plastică a osului, dar fără a se răspândi în craniu, așa cum se întâmplă de obicei cu loviturile ciocanului chirurgical. În acest mod, utilizarea Ciocanului Magnetic previne așa-numitul sindrom benign de vertij paroxistic, care este simptomul post-operativ de natură vertiginoasă.

Prin această tehnică, chirurgul poate să mențină toată masa osoasă prezentă anterior și să obțină augmentarea sa prin compactare. În acest mod, implantul poate fi plasat imediat, evitându-se așteptarea de 4-6 luni necesară în mod normal atunci când chirurgul folosește alte practici chirurgicale.

Această expansiune poate fi:

  • Expansiunea orizontală a crestei osoase în maxilarul superior
  • Expansiunea verticală a osului la nivelul maxilarului prin practica de compactare și de ridicare sinusală
  • Expansiunea verticală și orizontală a maxilarului, cu crearea unui spațiu vertical pe direcția mezio-distală a grosimii creastei osoase reziduale a palatului și două incizii intra-osoase pentru eliberare, una mezială și una distală.

Cu Ciocanul Magnetic (Magnetic Mallet), chirurgul folosește o singură mână, iar cealaltă poate fi folosită pentru a menține osteotomul corect aliniat.

Chirurgul, folosind o singură unitate de comandă, poate opera trei piese de mână diferite, obținând următoarele:

  • Plasarea implantuluiși pentru cazurile în care, în trecut, această intervenție chirurgicală nu a fost recomandată. Chirurgul poate efectua o intervenție chirurgicală efectuând un ridicare sinusală, o creastă divizată, o tehnică fără lambou sau o plasare imediat după extracție în funcție de situația inițială a pacientului.
  • Extracția dinților și rădăcinilor.
  • Îndepărtarea coroanelor și punților.

         Toate tehnicile menționate mai sus se realizează într-un mod care nu implică riscuri, foarte rapid și cu rezultate durabile și previzibile pentru pacient.

Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

Bucuresti, Sector 6

Program

L-V: 09:00 – 21:00 S-D: inchis

Formular de Contact

Call Now Button 0722.163.303