fbpx

Endodontie

Endodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul afectiunilor aparute in interiorul dintilor. Pulpa dentara este un tesut situat in interiorul dintelui si are in compozitia sa nervi, vase de sange si tesut. Pulpa, care contine nervi, precum tesutul limfatic si tesutul fibros, poate suferi diverse afectiuni si, prin urmare, nu este in masura sa se repare. Ulterior, va fi necesar un tratament de canal endodontic sau de radacina.

Fiecare dinte are o morfologie proprie care poate suferi sau nu anumite variatii. DintIi pot prezenta una sau 5 radacini si unul sau chiar 6 canale. La nivelul unei radacini putem descoperi unul sau mai multe canale. De asemenea la nivelul radacinilor mai pot exista si numeroase canale.

Nerealizarea tratamentului va determina in timp o agravare a problemelor, distructia tesuturilor dure si a tesuturilor de sustinere va continua avand drept rezultat pierderea dintelui. Aceste probleme se pot extinde la nivelul maxilarului, ducand la afectiuni cu mult mai grave.

Tratamentul endodontic va putea salva un dinte care, in caz contrar, ar trebui extras. Extractia dentara atrage dupa sine o serie de modificari functionale (masticatorii, fonetice etc.) si estetice. Dintii au tendinta de a stabili in permanent contacte intre ei, astfel, daca dintele extras nu va fi inlocuit in timp util, dintii vecini vor migra, aceste modificari de pozitii vor putea determina aparitia a numeroase probleme ce vor afecta ocluzia (muscatura) sau chiar articulatia.

Pentru a putea fi realizat un tratament endodontic corect vor fi necesare radiografii la inceputul, in timpul si la finalul tratamentului.

Cele mai noi tehnici de tratament endodontic presupun utilizarea microscopului. Microscopul endodontic permite realizarea terapiei sub control vizual direct, astfel medicul avand un control mult mai bun asupra manevrelor efectuate.

Clinica noastra este dotata cu microscop de ultima generatie, pentru a efectua operatiile de tratare a dintilor in siguranta si confort pentru pacient.

Avantajele unui tratament de canal realizat la medicul specialist în endodonție sunt așadar:
• reducerea timpului și a ședințelor de lucru necesare realizării unui tratament complet de canal;
• confortul sporit al pacientului datorită poziției orizontale de lucru și aplicarea sistemului de digă;
• calitatea net superioară a tratamentului de canal utilizând microscopul precum și aparatura modernă și instrumentarul adecvat.

Pentru a observa tarifele noastre, va rugam sa accesati pagina: Tarife Endodontie

Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

Bucuresti, Sector 6

Program

L-V: 08:00 – 21:00
Sambata: 08:30 - 18:30
Duminica: Inchis

Formular de Contact

Call Now Button021.413.00.15