fbpx

Magnetic mallet

Ciocanul magnetic( Magnetic mallet)

Mallet Magnetic este un instrument inovator pentru chirurgia dentara si implantologie, ale carei principale aplicatii sunt in liftul sinusal maxilar, in protocoalele de compactare si extindere a osului vertical si orizontal si, in general, in toate cazurile in care ciocanul chirurgical este utilizat in mod normal.

Dispozitivul utilizeaza un impact electromagnetic, care permite o forta de impact cu intensitate ridicata si scurta, astfel incat sa obtina deformarea plastica a osului, dar fara a se raspandi in craniu, asa cum se intampla de obicei cu loviturile ciocanului chirurgical. In acest mod, utilizarea Ciocanului Magnetic previne asa-numitul sindrom benign de vertij paroxistic, care este simptomul post-operativ de natura vertiginoasa.

Prin aceasta tehnica, chirurgul poate sa mentina toata masa osoasa prezenta anterior si sa obtina augmentarea sa prin compactare. In acest mod, implantul poate fi plasat imediat, evitandu-se asteptarea de 4-6 luni necesara in mod normal atunci cand chirurgul foloseste alte practici chirurgicale.

Această expansiune poate fi:

  • expansiunea orizontala a crestei osoase in maxilarul superior;
  • expansiunea verticala a osului la nivelul maxilarului prin practica de compactare si de ridicare sinusala;
  • expansiunea verticala si orizontala a maxilarului, cu crearea unui spatiu vertical pe directia mezio-distala a grosimii creastei osoase reziduale a palatului si doua incizii intra-osoase pentru eliberare, una meziala si una distala.

Cu Ciocanul Magnetic (Magnetic Mallet), chirurgul foloseste o singura mana, iar cealalta poate fi folosita pentru a mentine osteotomul corect aliniat.

Chirurgul, folosind o singura unitate de comanda, poate opera trei piese de mana diferite, obtinand urmatoarele:

  • plasarea implantului;
  • chirurgul poate efectua o interventie chirurgicala efectuand un ridicare sinusala, o creasta divizata, o tehnica fara lambou sau o plasare imediat dupa extractie, in functie de situatia initiala a pacientului.
  • extractia dintilor si radacinilor;
  • indepartarea coroanelor si puntilor.

Toate tehnicile mentionate mai sus se realizeaza intr-un mod care nu implica riscuri, foarte rapid si cu rezultate durabile si previzibile pentru pacient.

Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

Bucuresti, Sector 6

Program

L-V: 08:30 – 21:00
Sambata: 08:30 - 18:30
Duminica: Inchis

Formular de Contact

Call Now Button 0722.163.303