fbpx

Tomografia computerizata dentara

Tomografia computerizata dentara (CT) ofera medicului toate informatiile de care are nevoie pentru realizarea unei manopere cu succes.
Este posibila efectuarea unor masuratori exacte, in special in zona laterala mandibulara, dar si la arcada superioara in zona sinusurilor si a foselor nazale, ceea ce prezinta o mare importanta. Imaginile CT pot furniza indicii despre densitatea osului cortical si spongios in zona crestei edentate.
Practic CT furnizeaza imaginea sectiunii transversale a osului (a treia dimensiune), care nu apare pe o radiografie dentara panoramica.

CT este metoda principala si indispensabila pentru diagnosticare si stabilirea planului de tratament in implantologie.
Cu ajutorul tomografiei computerizate se pot masura dimensiunile osului in care urmeaza a fi introdus implantul, se poate realiza simulare de pozitionare a implantului in cele trei planuri de sectionare.

Clinica noastra dispune de   X-MIND trium, un sistem radiologic digital panoramic si tomografic extra-oral, indicat pentru: – obtinerea radiografiilor panoramice pentru examinari in vederea stabilirii unui diagnostic optim al dentitiei, maxilarului si a structurilor orale; – obtinerea radiografiilor regiunii maxilo-faciale si ale unor parti ale craniului; – obtinerea unor imagini tomografice ale regiunii orale si maxilo-faciale, in vederea stabilirii unui diagnostic corect al dentitiei, maxilarului, structurilor orale si a unor oase craniene;—SISTEMUL RADIOLOGIC INGLOBEAZA O TEHNOLOGIE INOVATIVA DE MASURARE A DENSITATII OSOASE (SISTEM PATENTAT)

X-Mind trium este un instrument esential pentru planificarea tratamentului si urmarirea post-procedurii. Imaginile sale 3D ofera o precizie ridicata a anatomiei intr-o singura scanare, rezultatele fiind rapide si exacte, simplificand astfel fluxul de lucru.

  • X-Mind trium functioneaza cu o rotire de 360 ° de la 18 la 27 de secunde, in functie de campul vizual selectat. Timpul de reconstructie 3D este de numai 29 de secunde.
  • Afiseaza densitatea osoasa in jurul implantului cu un singur clic!
  • Creste rata de succes cu o estimare fiabila a calitatii osoase!
  • Evalueaza cu usurinta densitatea osoasa pentru o osteointegrare mai buna!

Fara senzatie de claustrofobie – tomografia medicala implica investigarea la „orizontala”, iar pacientul este introdus intr-un tub ingust pentru minute bune. Aceasta poate provoca la unii pacienti claustrofobie si senzatie de panica. Tomografia dentara se realizeaza cu pacientul in pozitie „verticala” (in picioare) si totul nu dureaza decat cateva secunde.

Diagnostic precis – reproducerea reala, tridimensionala a danturii conduce la masuratori exacte – in plan, angular, perimetrale si volumetrice. Totodata, este posibila diagnosticarea volumului si a densitatii osoase, componente foarte utile, in special in tratamentul cu implant dentar. Cu ajutorul unor investigatii si masuratori exacte, diagnosticul va fi intotdeauna precis. Vor fi identificate si reprezentate toate formatiunile anatomice importante (pentru a fi evitate in timpul manoperelor), precum si afectiunile existente la nivelul aparatului dento-maxilar.

Str. Gheorghe Rostogolea nr. 1

Bucuresti, Sector 6

Program

L-V: 08:00 – 21:00
Sambata: 08:30 - 18:30
Duminica: Inchis

Formular de Contact

Call Now Button021.413.00.15