fbpx

Tomografia computerizata dentara

Tomografia computerizata dentara (CT) ofera medicului toate informatiile de care are nevoie pentru realizarea unei manopere cu succes.
Este posibila efectuarea unor masuratori exacte,ceea ce prezinta o mare importanta in special in zona laterala mandibulara dar si la arcada superioara in zona sinusurilor si a foselor nazale.Imaginile CT pot furniza indicii despre densitatea osului cortical si spongios in zona crestei edentate.
Practic CT furnizeaza imaginea sectiunii transversale a osului ( a treia dimensiune ) care nu apare pe o panoramica.

CT este metoda principala si indispensabila pentru diagnosticare si stabilirea planului de tratament in implantologie .
Cu ajutorul tomografiei computerizate se pot masura dimensiunile osului in care urmeaza a fi introdus implantul, se poate simulare de pozitionare a implantului in cele trei planuri de sectionare.

Clinica noastra beneficiaza de     X-MIND trium, un sistem radiologic digital panoramic și tomografic extra-oral, indicat pentru: – obținerea radiografiilor panoramice pentru examinări în vederea stabilirii unui diagnostic a dentiției (dinți), maxilarului și a structurilor orale; – obținerea radiografiilor regiunii maxilo-faciale și a unor părți ale craniului , – obținerea radiografiilor  – obținerea de imagini tomografice a regiunii orale și maxilo-faciale, pentru examinări în vederea stabilirii unui diagnostic a dentiției , maxilarului, a structurilor orale și a unor oase craniene —SISTEMUL RADIOLOGIC INGLOBEAZA O TEHNOLOGIE INOVATIVA DE MASURARE A DENSITATII OSOASE (SISTEM PATENTAT)

În combinație cu software-ul ACTEON Imaging Suite, X-Mind trium este un instrument esențial pentru planificarea tratamentului și urmărirea post-procedurii. Imaginile sale 3D oferă o precizie ridicată a anatomiei într-o singură scanare, rezultatele fiind rapide și exacte, simplificând astfel fluxul de lucru.

  • X-Mind trium funcționează cu o rotire de 360 ​​° de la 18 la 27 de secunde, în funcție de câmpul vizual selectat. Timpul de reconstrucție 3D este de numai 29 de secunde.
  • Afiseaza  densitatea osoasă în jurul implantului cu un singur clic!
  • Creste rata de succes cu o estimare fiabilă a calității osoase
  • Evalueaza cu ușurință densitatea osoasă pentru o osteointegrare mai bună

Fara senzatie de claustrofobie – tomografia medicala implica investigarea la „orizontala” iar pacientul este introdus intr-un tub ingust pentru minute bune. Aceasta poate provoca la unii pacienti claustrofobie si senzatie de panica. Tomografia dentara se realizeaza cu pacientul la „verticala” (in picioare) si totul nu dureaza decat cateva secunde.

Diagnostic precis – reproducerea reala, tridimensionala a danturii conduce la masuratori exacte – in plan, angular, perimetrale si volumetrice. Totodata, este posibila diagnosticarea volumului si a densitatii osoase, componente foarte utile, in special in tratamentul cu implant dentar. Cu ajutorul unor investigatii si masuratori exacte, diagnosticul va fi intotdeauna precis. Vor fi identificate si reprezentate toate formatiunile anatomice importante (pentru a fi evitate in timpul manoperelor) precum si afectiunile existente la nivelul aparatului dento-maxilar.

Str. Pravat nr. 12

Bucuresti, Sector 6

0214 130 015

0722 163 303 / 0766 231 624

Program

L-V: 09:00 – 21:00 S-D: inchis

Fa-ti o programare

contact@plazadent.ro
0722.163.303